Konsulent: Du skal i gang nu, hvis dit præcisionsjordbrug skal lykkes
Det er vigtigt at komme i gang i god tid, hvis præcisionsjordbruget skal lykkes i en travl vækstsæson.

Af Kristian Toft Andersen, planteavlskonsulent, LandboNord.

LandboNord holdt den 14. februar opstartsmøde for ERFA-grupperne.

Temaet i år var netop præcisionsjordbrug. Hvor der blev præsenteret muligheder for brug af udstyr og programmer til kommende vækstsæson.

Det er nemlig vigtigt at komme i gang i god tid, hvis præcisionsjordbruget skal lykkes i en travl vækstsæson.

Vi står i en situation, hvor der skal etableres rigtig meget vårsæd til foråret, hvilket vil give travlhed, og netop når vi har travlt og er mest pressede er det ’nemmest’ at gøre som vi plejer.

Derfor er det vigtigt at du kommer i gang nu, hvis dit grej skal være klar, og ikke mindst virke i maj, når planteværn og gødskning skal gradueres indenfor marken.

Der er igennem de seneste par år blevet solgt rigtig meget udstyr, hvor det er muligt at indlæse tildelingsfiler fra blandt andet Cropsat, der gør det muligt at graduere indenfor hver enkelt mark.

Men mange af de maskiner og terminaler, mangler måske en software opdateringen, eller en licens for at kunne indlæse filerne.

Derfor skal du allerede nu tage kontakt til din maskinforhandler, som skal hjælpe dig med at få lavet de nødvendige softwareopdateringer, eller få fundet de nødvendige licenser. Det er nu der er tid, der er ikke tid i april. 

Det giver god mening af graduere planteværn. LandboNord har i 2017 lavet onfarm-forsøg, hvor vækstregulering blev gradueret i maj måned.

Gradueringen gav 2 hkg mere, da de områder af marken, hvor kornet stod tyndt og var stresset fik en lavere dosering.

Meget præcisionslandbrug kan erstattes af godt landmandskab. Men husk på hvordan det går når sprøjten eller gødningssprederen kører på 18. time midt om natten, så er det ikke nemt selv og justere op og ned.

Derfor er det en rigtig god ide at få sat sit udstyr op så det selv kan, også sidst på dagen, og når det er en uerfaren pilot.

I 2018 vil vi forhåbentlig også få flere satellitbilleder, da både Sentinel 2a og 2b, er klar til at levere billeder til Cropsat, hvis det er ikke er overskyet.
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.