Konsulent: Kend prisen på hver dunk, når du har planteværn i licitation
Mange produkter indeholder de samme aktivstoffer, men prisen er forskellig.

Af Kristian Toft Andersen, planteavlskonsulent, LandboNord

Mens foråret lader vente på sig, kan tiden indtil marken bliver tjenlig, godt bruges ved skrivebordet for at få forhandlet de bedste priser hjem på planteværn til sæsonen 2018.

Inden for de seneste par år LandboNord været med til at lave mange planteværnslicitationer. Sidst på vinteren har vi planlagt behandlingerne, og lagt en strategi ud fra forrige års landsforsøgsresultater.

Ud fra forsøgsresultaterne, vores kendskab til marken og de lokale forhold laves en indkøbsliste som sendes i udbud, og der gives en samlet pris på hele ordren.

I Danmark er der to store indkøbsforeninger DLG og DLA. Derfor er prisforskellen mellem grovvarefirmaerne meget lille, da de stort set handler igennem de samme firmaer.

Vi har set eksempler, hvor prisforskel blot er 10.000 kr. på en ordre over 500.000 kr. ofte har disse licitationer ikke været specificeret, så det har ikke været muligt se hvad de enkelte midler koster.

Derfor vil LandboNord i år stille krav i vores licitationer om at få prisen specificeret på de enkelte midler og lægge årets planteværnsstrategi ud fra priserne på midlerne.

Der er nemlig mange produkter der indeholder de samme aktivstoffer, men prisen er forskellig.

Fem midler med samme aktivstof

Et eksempel er aktivstoffet trinexapac, som findes i Moddus M, Cuadro, Inter-Trinex, Moxa og Trimaxx. Alle fem midler indeholder det samme aktivstof, dog i forskellige doseringer. Derfor vil det være prisen på det enkelte middel, som vil være afgørende for hvilket middel, der skal bruges.

Indenfor svampemidlerne har vi i de seneste års landsforsøg ikke set store forskelle imellem midlerne, her har det været timing og dosering som har været det vigtigste.

Derfor vil det også være prisen på de forskellige produkter, som bliver afgørende for hvilke der kommer til at indgå i strategien.  

Derfor er det vigtigt, hvis du overvejer at sende dit planteværnsindkøb i licitation, at få midlerne specificeret ud, så du fra disse priser kan lægge dig fast på din ordre.

Ofte kan det være meget uoverskueligt, at finde rundt i de mange forskellige handelsnavne og aktivstoffer.

Derfor er pengene godt givet ved at få din planteavlskonsulent til at kigge tilbuddet igennem, inden du vælger at tage din hovedordre hjem. Da der kan være mange penge at spare på at vælge de billigste midler.  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.