Konsulent: Markerne på Lolland og Falster er voldsomt plørede
Lolland og Falster døjer med mudrede marker - og der er udsigt til mere regn.

Når Kristian Bang Davidsen, planteavlskonsulent for rådgivningsselskabet Vkst, går gennem markerne på Lolland og Falster, så er det ikke usædvanligt, at de øverste fire til fem centimeter af den fede jord er et stort pløre.

"Regnen har da taget toppen af udbyttet. I slutningen af juni og i juli måned så det ud til, at markerne var over middel, men nu skal vi være heldige, hvis vi får middel høst," vurderer Kristian Bang Davidsen.

Fredag var også heftige byger på Lolland og også regn på Falster.

Det er naturligvis forskelligt, hvordan regnen rammer. Faktisk hører han om fornuftige udbytter hos flere af dem, der allerede er i gang med at høste.

Men for dem der mangler at høste frøgræsser - hundegræs, strandsvingel og engrapgræs - er der spild.

"Det betyder jo, at det er svært at høste, og mange steder er det groet op igen,"

Nogle er begyndt at høste raps, selvom det måske ikke er helt klart.

"Jeg kan godt forstå, at folk tager det. Hvis det skulle blive tørvejr, så skal det hele jo høstes på en gang," siger Kristian Bang Davidsen.

Nogle med tidlige sorter af spinat kæmper med at få det høstet. I nogle marker har regnen taget op mod 50 procent af udbyttet, vurderer planteavlskonsulenten.

Han siger, at høsten i år vil give jordpakning, når mejetærskerne er tvunget til at køre gennem mudderet.

Han siger, at hveden og vårbyggen begynder at blive klar til at blive høstet, men at høsten i de to afgrøder endnu ikke for alvor er gået i gang.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.