Korn og oliefrø stiger på børserne efter afgrøderapport
Eksempelvis steg Matif-hveden med 1,10 procent onsdag og 1,24 procent torsdag.

Tirsdag aften udgav USDA sin månedlige Wasde-rapport med blandt andet estimater for verdens kornforsyning.

Og både onsdag og igen i går torsdag for de fleste afgrøder er priser på både korn- og oliefrø steget på råvarebørserne. Eksempelvis steg Matif-hveden med 1,10 procent onsdag og 1,24 procent torsdag, og alene i går steg sojaskrå med hele 2,52 procent i Chicago.  

Dette på trods af at USDA-rapporten tirsdag opjusterede estimaterne for de amerikanske majs- og sojaudbytter.

Forklaringen på prisstigningerne - trods de opjusterede forsyninger-  er, ifølge Jyske Markets, dels at  finansmarkederne har lagt lidt af den geopolitiske nervøsitet på hylden, dels satte det amerikanske aktieindeks Dow Jones i går ny kursrekord. Desuden formodes det, at de lave afgrødepriser gør opkøb attraktive. 

Generelt vurderer Jyske Markets, at den sæsonmæssige bund for hvedeprisen er nået. Det betyder dog ikke, at kornsælgende landmænd kan se frem til bratte prisstigninger, for forsyningerne gode og EU-hveden er pt. prismæssigt ikke attraktiv.

Agromarkets: Global kornpris vil stige efter afgrøderapportMark Onsdag 13. september 2017 · 11:15

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.