Kornfirma henter kæmpe overskud på 188 mio. kr.

Cimbria, der er ejet af kapitalfonden Silverfleet, har i 2015 fået rekordresultat.

Virksomheden Cimbria A/S øgede i 2015 driftsresultatet med 35 procent til over 188 mio. kr. Det er godt 50 mio. kr. mere end den forrige ejer Axcel formåede, skriver Børsen.

Kapitalfonden Silverfleet, der overtog selskabet i 2013, forventer at fremgangen fortsætter.

Adm. direktør Søren Overgaard, mener at fremgangen skyldes store investeringer i produktion og automatisering.

"Vi har satset i Afrika og Mellemøsten, hvor vi netop i forbindelse med kronprinsparrets besøg i Saudi Arabien åbnede salgskontor. Samtidig har vi på markeder som Rusland og Ukraine med svære betingelser politisk og valutamæssigt holdt fast og fået gode ordrer fra multinationale såsædsproducenter," siger Søren Overgaard til Børsen.

Cimbria modtog sidste år en kæmpeordre fra Egypten på trekvart mia. på et siloanlæg. Ordren tæller en smule med i 2015-regnskabet, men kommer også til at kunne ses i dette års regnskab. 

Egypten er verdens største hvedeimportør, hvorfor det er et stort marked for Cimbria. Cimbria levere udstyr til håndtering, bearbejdning og oplagring af korn og såsæd til hele verden. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.