Kornhandler med milliardomsætning ramt på pengepungen

Selskabet Glencores aktie faldt i går tæt ved 30 procent og har i år mistet 75 procent af sin værdi.

Verdens største råvareselskab, Glencore, med hovedkvarter i Schweiz, er kommet ud i et gevaldigt stormvejr, der i går sendte selskabets aktie ud i et lodret kursfald på tæt ved 30 procent.

Det er ifølge Jyske Markets store kursfald på de internationale aktiemarkeder og en generel usikkerhed om udviklingen i Kina, der har udløst kursfaldet for Glencore, som nu har mistet 75 procent af sin værdi i år.

Den direkte anledning til styrtdykket var en udmelding fra kapitalforvalteren Investec om, at Glencores egenkapital kan være væk, hvis råvarepriserne forbliver på det nuværende lave niveau.

I et forsøg på at nedbringe sine finansielle forpligtelser, foretog selskabet ifølge Jyske Markets tidligere på måneden en aktieudvidelse på 16,2 mia. kr., lige som selskabet nu igangsætter frasalg af nogle af sine datterselskaber, blandt andet på afgrødeområdet.

Ifølge Wikipedia er Glencore, der blandt andet handler med korn og metaller, blandt verdens ti største selskaber og sidder blandt andet på ni procent af verdens kornhandel og halvdelen af handlen med kobber.

Selskabet, der har 181.000 ansatte på globalt plan, omsatte sidste år for 221 mia. dollar, men problemet er ifølge forskellige netmedier, at selskabet har alt for stor gæld og tjener alt for få penge.

Saxo Bank advarer ifølge Børsen om, at Glencore kan blive den nye Lehman Brothers, som risikerer at udløse en ny finanskrisen, og Goldman Sachs påpeger, at hvis råvarepriserne falder yderligere 5 procent, vil der ikke længere være en værdi i Glencore.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.