Kunstig rovfugl skræmmer fugle væk fra marken

En rovfugle-lignende drage, sat fast på en pind, så den blafrer i vinden, holder uønskede fugle væk.

Landmænd og private virksomheder bruger i stigende omgang en kunstig rovfugl til at at skræmme måger væk med. Det skriver dr.dk.

Rovfugle-dragen ligner en høg, og svæver i vinden, bundet fast til en fleksibel stang, med en snor i.

Dragerne sælges af Vildshop i Give, og herfra bekræfter ejer Janni Lysgaard Jørgensen, at de sorte fugledrager er  populære.

"Da jeg startede med dem, regnede jeg med at jeg kunne sælge et par stykker om ugen, men nogle uger sælger jeg op til ti – om dagen. Så det er gået rigtigt godt," fortæller hun til dr.dk, og oplyser at ideen kommer fra en engelsk landmand.

Dansk Ornitologisk Forening er positivt stemt overfor skræmmefuglene, fordi metoden er skånsom. Foreningen har bedt Naturstyrelsen om samle erfaringer med skræmmefuglene for at vurdere metodens effektivitet bedre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.