Lær at dyrke asparges af engelsk ekspert

HortiAdvice afholder todages kursus i aspargesdyrkning.

Tænker du på at dyrke asparges – grønne eller hvide – er der mulighed for at lære de grundlæggende teknikker både i teori og praksis i et kursus, som udbydes af HortiAdvice.

Mens der for bare 10 år siden var langt mellem de danske aspargesavlere i landskabet, sker det nu langt oftere, at man ser en aspargesmark eller et skilt, som averterer med danske asparges enten i et supermarked eller ved en gårdbutik.

En hurtig optælling viser, at der er næsten 200 hektar med asparges i Danmark fordelt på knapt 100 avlere. Seks-syv procent af arealet er økologisk.

To dage med kursus

"Asparges er en oplagt kultur for de, som i forvejen sælger jordbær og/eller grønsager i forsommeren, men der er mange udfordringer i at dyrkes asparges, så derfor tilbyder HortiAdvice nu et kursus i dyrkning en af denne grønsag", fortæller konsulent Dan H. Christensen.

"Vi lægger vægt på grundlæggende aspargesdyrkning, så deltagerne går fra kurset med konkret viden om, hvordan man etablerer og dyrker asparges – både grønne og hvide."

Kurset strækker sig over to dage: Første dag er den 28. februar med teori i Odense, og anden dag er den 8. august med besøg hos en konventionel og en økologisk aspargesavler på Fyn.

Ekspert fra England

"Asparges og især hvide asparges er dog ikke noget, man bare planter og følgende høster af i mange år helt af sig selv.

Skal du få en god og ikke mindst rentabel aspargesproduktion kræver det, at du gør det rigtigt", lyder det fra Dan H. Christensen, der har inviteret sin erfarne engelske kollega, konsulent Ron Marshall, Delphy, til at stå for de faglige indlæg på den første dag med teori.

"Ron Marshall kommer ind på emner som biologi, etablering, sorter, ukrudtsbekæmpelse, skadevoldere og økonomi i forskellige produktionssystemer.

Hans indlæg foregår på engelsk, mens den anden kursusdag vil foregå på dansk sammen med rådgivere fra Hortiadvice.

 

 

 

 

 

 

 

Faktaboks

Kursus i asparges
  • Kurset gennemføres som et AMU-kursus, hvor der kan søges om godtgørelse.
  • Interesserede kan få et program ved henvendelse til Dan H. Christensen på mail: dach@hortiadvice.dk eller på mobil 21 65 50 51.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.