Løsning for dårlig dækning: Præcisionslandbrug kan nu blive mere præcist
DLG-virksomheden Datalogisk introducerer en autostyringsproduktlinje fra AG Leader.

Når satelitten står forkert på himlen, eller når man kører langs et højt hegn eller en bygning, så kan det volde besvær med at holde de snorlige rækker med den GPS-styrede såmaskine.

Nu melder Datalogisk, der er ejet af DLG, at de i dette efterår har præmiere på en ny produktlinje af autostyringsantenner fra AG Leader. 

"Det er primært i alle situationer, hvor der er dårlige signalforhold; det er her, hvor det her system er væsentligt bedre end det, der har været på markedet før," siger Birger Hartmann, direktør i Datalogisk, til Landbrugsavisen.dk.

De senere år har der været problemer med dårlig satellitdækning i hele Nordeuropa. Det har kunnet skabe problemer med præcisionslandbrug og styring af eksempelvis traktoren, sprøjter og mejetærskere.

De nye produkter

Den nye produktlinje består af GPS 6000, GPS 6500, RTK Relay og GPS 6500 basestation – samt en ny automatiseret styrings computer – SteerCommand.

GPS 6000-antennen er designet til brug af de gratis satellitsignaler, ved bl.a. opmåling, sporfølgning og sektionsafblænding.

GPS 6500 er udviklet til brug ved større krav til præcision. Det betyder, at GPS 6500 er et fuldt skalerbart produkt med en robust antenne, som kan udnytte fordelene med:

  • GLIDE (sporfølgning i op til 15 min. ved svagt satellitsignal)
  • SBAS (Referencestationer)
  • Terrastar (satellitbaseret præcisionssignal med abonnement)
  •  RTK – kræver tilkøb af GSM-relæ (landbasseret korrektionssignal)

Systemet er forbedret med funktionen StableLoc, som sikrer et gnidningsløst skifte mellem forskellige typer af korrektionssignaler.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Autostyringssystemet kan monteres på mere end 600 forskellige køretøjer og kan fungere sammen med terrænkompensation i ni dimensioner.

Sammen med de nye antenner introducerer Datalogisk også muligheden for at benytte en ny basestation – GPS 6500 Basestation.

Agromek

Sammen med de øvrige systemer fra Datalogisk vil den nye antenne blive vist på Agromek i november på stand D3336. Her vil Datalogisk også præsentere en bred vifte af sit øvrige sortiment, herunder det nye logningsmodul til Næsgaard Mobile, den trådløse opkobling AgFiniti, sporfølgeren Compass, et ISOBUS Liquid Control Module til ISOBUS-opgradering af ældre sprøjter.

Faktaboks

Om Datalogisk

Datalogisk tilbyder salg og udvikling af værktøjer til optimering af planteavlsproduktionen i landbruget. Udover udvikling og salg af programmerne Næsgaard Mark, Næsgaard Markkort og Næsgaard Mobile forhandles også luftfotos og GPS-positioneringsudstyr fra AG Leader og Leica. Datalogisk blev etableret i 1987. Datalogisk har afdelinger i Danmark, Sverige og Polen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.