Lad os nu komme i gang med at udnytte det fulde potentiale af præcisionsjordbrug

Vi snakker og snakker en masse om præcisionslandbrug, men vi mangler stadigvæk for alvor at slå igennem, fordi vi går og venter på ny og bedre teknologi. Det er helt forkert. Samtidig skal vi blive meget bedre til at udnytte al den data, vi selv har indsamlet, og som ligger lige for næsen af os, lyder det fra planteavlskonsulent fra Agrovi.

Af Andreas Skov Rasmussen, planteavlskonsulent, Agrovi.

Graduering, spotsprøjtning, rækkesprøjtning… Præcisionslandbrug er for alvor i fremgang, og mange firmaer tilbyder forskellige ydelser indenfor netop den genre.

Hos Agrovi arbejder vi selv med pakkeløsninger som indeholder graduerings- og spotsprøjtningsløsninger med fuld support. Altså udarbejdelse af kort, droneoverflyvning med mere.

Med de nye teknologier og erfaringer vi gør os, får vi massevis af ny viden og ny data, som vi har værktøjer til at udnytte.

Vent ikke på, at teknologien bliver bedre - kom i gang

For landmanden handler det om at starte et sted, og det kan være meget forskelligt fra bedrift til bedrift, hvor langt man er.

Uanset hvad, vil vi klart opfordre til, at man som landmand får taget hul på emnet ”præcisionslandbrug” på sin bedrift - og får taget snakken med eksperterne på markedet som kan hjælpe bedriften i den rigtige retning - og ikke mindst med den rigtige start.

Det nytter ikke noget at gå og vente på, at teknologien bliver bedre næste år, eller næste år igen. Så kommer vi jo aldrig videre.

Vi skal blive bedre til at udnytte den data, vi har

Udnyttelsen af den data som vores traktorer, mejetærskere og redskaber giver os, er simpelthen ikke god nok i dag.

Vi har et kæmpestort uforløst potentiale liggende lige foran os i form af værktøjer, som vi slet ikke udnytter i dag, men som kan hjælpe os til at blive endnu bedre og højne vores effektivitet.

Det er naturligt, at vi som landmænd tænker over den værdi, som vi kan måle i kroner og øre. Og det er naturligvis også vigtigt.

Samtidig har vi faktorer som miljøeffekt, ”good will” fra samfundet, og vores indsamlede data, som alle er faktorer, vi ikke kan måle i kroner og øre. Det gør dem dog ikke mindre vigtige.

Intet slår vores egen data

Vi skal som fremadstormende landmænd se os selv som den bedste kilde til at forbedre effektivitet, miljøpåvirkning og klimaaftryk. Det er vigtigt, at vi har fokus på, hvad vi kan gøre bedre. Og de svar vi søger spørgsmål på, finder vi i vores egen indsamlede data.

Mange kender figuren YODA fra Star Wars filmene. YODA er vel noget nær det nærmeste, vi kommer en figur, som ingen kan slå eller hamle op med.

Der er heller intet, der slår den data, vi selv opsamler…. Nothing beats Y-O-DA (Your Own Data) :-)

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.