Landboformand: Pyt med bredt flertal, om nogle år er alle tilfredse
Stenrev bør blive et af værktøjerne i en kommende miljødagsorden, siger formanden for LandboSyd, Mogens Dall

Formanden for LandboSyd, Mogens Dall er naturligvis glad for landbrugspakken, som han betegner som en genopretning af den forsvarlige balance mellem landbrug og miljø. Derimod er han ikke bekymret over , at pakken blev vedtaget med et smalt flertal.

 ”Det betyder ikke så meget, at det ikke lykkedes at skabe et bredt flertal, for om nogle år vil alle være tilfredse med, at en række danske særregler er væk, og at der kan gødskes optimalt uden at det betyder væsentligt mere kvælstof i den danske natur.

Planterne lider i den grad af underernæring, og de vil suge langt størsteparten af kvælstoffet til sig. Nu kan vi som landmænd give planterne det, de har brug for, og dermed slipper vi for at importere masser af soja fra Sydamerika. Sammen med 6.000 arbejdspladser er den en ren gevinst til alle danskere,” siger Mogens Dall.
 

Pakken lægger op til en indsats i enkelte områder og ikke en generel regulering:
”Vi er klar til at tage fat. LandboSyd har været aktiv omkring genopretning af stenrev i farvandet omkring Als, og den indsats vil vi fortsætte med. Stenrev medvirker til, at kvælstof bliver udnyttet positivt til gavn for fisk og planter, og genopretning af stenrev bør have en væsentlig plads på miljødagsordenen i fremtiden,” siger Mogens Dall.

”Vi har kæmpet for en genopretning af forholdene gennem mange år. Selvfølgelig skal vi landmænd tage ansvar for miljøet, og dengang for 30 år siden var det i orden med en regulering af forholdene. Men i de senere år er vi gang på gang blevet pålagt helt urimelige krav – krav som end ikke gavner miljøet. Det var skruen uden ende. Nu bliver der endelig rettet op på forholdene,” siger Mogens Dall.
”Så jo, der skal være hastighedsgrænser på motorvejene. Men nu kan vi køre de tilladte 130 km i timen i stedet for kun 110 km i timen. Det er til glæde for alle,”  tilføjer han.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.