Landbruget havde et rekordlavt forbrug af pesticider i 2018

Danske landmænds forbrug af pesticider har i 2018 ligget betydeligt under den politiske målsætning, viser statistik fra Miljøstyrelsen.

Tørken i 2018 førte til et markant lavere forbrug af pesticider i landbruget end i tidligere år. Det fremgår af Bekæmpelsesmiddelstatistikken for 2018, som Miljøstyrelsen netop har offentliggjort.

Dykker man ned i tallene, vil man se, at det især er forbruget af svampemidler, der var lavere end normalt i 2018. Ligesom forbruget af vækstreguleringsmidler heller ikke var så stort som normalt.

"Det er en god nyhed, som viser, at danske landmænd er gode til at tilpasse forbruget af pesticider efter de aktuelle forhold i marken", siger Torben Hansen, formand for L&F Planteavl.

Tilpasset indsats

I statistikken opgøres pesticidernes belastning som en pesticidbelastningsindikator.

Troben Hansen hæfter sig ved, at belastningen er betydeligt lavere end det politiske mål. Både når det gælder salg og forbrug.

"Salgstallene viser, at landmændene havde købt den mængde pesticider, som de på forhånd havde planlagt at bruge i 2018. Tørken resulterede dog i et lavere forbrug. Det viser, at de danske planteavlere sprøjter efter devisen: Så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt", siger Torben Hansen.

Faktaboks

Målsætningen i Pesticidstrategi 2017-2021 er, at pesticidbelastningsindikatoren (PBI) baseret på salgstal maksimalt er på 1,96.

PBI er faldet med 48 procent siden 2011 og var i 2018 på 1,69.

Målsætningen er dermed fortsat opfyldt.

Kilde: Miljøstyrelsen.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.