Landbrugskommissær vil lade landmænd slippe med advarsel
EU-kommissær mener, at landmænd ikke skal straffes for utilsigtede overtrædelser af reglerne.

Landmænd, der utilsigtet bryder reglerne i forbindelse med ansøgning om grundbetaling, skal ikke rammes så hårdt, som de hidtil er blevet.

Derfor vil EU-kommissær for landbruget, irske Phil Hogan, indføre en gult korts-ordning, så landmænd i visse tilfælde skal få en advarsel, frem for en hård straf, når de første gang bryder reglerne.

Det vækker glæde hos Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef for Landbrug & Fødevarer.

"Vi har jo i mange år argumenteret for, at man får bagatelgrænser og muligheden for advarsel, for langt hovedparten af de fejl, der er sker, er utilsigtede. Vi vil ikke friholde dem, der bevidst overtræder reglerne, men når der er vejlednigner på 200 sider, så er der ting, man ikke kan overskue," siger Niels Lindberg Madsen.

Eva Kjer kæmpede forgæves for unge-millioner - fik kurv af landbrugskommissær Fredag 20. november 2015 · 16:10

EU-kommissæren fortalte om hans planer på et møde i Strasbourg med EU-Parlamentets landbrugsudvalg denne uge. Niels Lindberg understreger, at man stadig afventer det endelige forslag fra Phil Hogan, så 'der er mange djævle, der kan ligge i detaljen,' siger han.

Han ærgrer sig eksempelvis over, at kommissæren kun lægger op til, at gult kort-ordningen skal dække eksempelvis fejl ved angivelser af støtteareal og ikke området for krydsoverensstemmelse og sandsynligvis heller ikke for de grønne krav.

Det endelige forslag fra Phil Hogan ventes at komme i løbet af foråret 2016.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.