Landinspektører advarer om boom i retssager om skel

Regeringen vil som en del af vækstpakken lempe reglerne for hvem der kan fastlægge skel.

Regeringen vil lempe reglerne for hvem der kan fastlægge skel - men det er en dårlig idé mener både landinspektørerne og De konservative. Det skriver Jyllands-Posten.

Med regeringens forslag vil landinspektørerne gå fra at være en uvildig instans til at være ansatte hos en entreprenør eller et ingeniørfirma. Formålet er at øge konkurrencen og produktiviteten.

Men landinspektørererne frygter, at den nye status vil føre til et boom i tvister og retssager, fordi landinspektøren vil være ansat hos bygherren og ikke en uvildig part. Og det i sig selv vil være med til at skabe mistillid, mener Torben Juulsager , formand for Praktiserende Landinspektørers Forening.

"Man risikerer at sagerne vil blive behandlet ud fra et ensidigt hensyn, og at parterne langt oftere vil komme til at stå stejlt overfor hinanden," siger han til Jyllands-Posten.

Venstre afviser kritikken: "Landinspektørerne har i dag en beskyttet position, som vi ønsker at fjerne - og det er iøvrigt også en anbefaling fra Produktivitetskommissionen," siger Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.