Landmænd efterlyser N-prognose

Hård kritik fra planteavlskonsulent: Landmænd er i fuld gang med at så, men ved endnu ikke, hvor meget gødning de må give.

»Det er for dårligt, at det skal tage så lang tid at få den N-prognose.«

Sådan lyder det fra chefkonsulent for planteavl, Bo J. M. Secher, DLS.

Landmænd venter utålmodigt på at få årets kvælstofprognose fra NaturErhvervstyrelsen. Den årlige prognose, der siger, om de må gøde lige på normen, lidt mere eller lidt mindre.

»Det er på høje tid, at den kommer, landmændene sår nu og har brug for at vide, hvor meget gødning, de må give,« siger han utålmodigt.

Bo J. M. Secdher undrer sig over, at prognosen ikke er nået ud endnu eftersom NaturErhvervstyrelsen angiveligt fik en faglig indstilling midt i sidste uge baseret på N-min analyser og meteorologiske forhold.

»Vi bliver bombarderet af landmænd, der vil vide, hvad prognosen siger. Tallene skal ud at arbejde nu,« understreger han.

Emneord gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.