Landmænd mangler appetit på bælgsæd i markplanen

Ugen på Spidsen: Der bliver snakket meget om bælgsæd og plantebaserede fødevarer. Det går dog trægt i forhold til at få udvidet arealet med bælgsæd i Danmark. Det gælder både bælgsædsafgrøder til foder og human ernæring, skriver denne uges klummeskribent på Mark.

Der er meget godt at sige om bælgsæd, og der er blevet talt rigtig meget om bælgsædsafgrøder til plantebaserede fødevarer i de senere år. 

Arealet med hestebønner er steget, ligesom et ekstra tilskud på 615 kroner per hektar for at tage bælgsæd med i markplanen har bidraget til at øge arealet. 

Det flytter dog ikke ved, at der ifølge Landbrugsstyrelsens tal ’kun’ blev dyrket 23.000 hektar hestebønner, 17.650 hektar ærter samt 2.200 hektar lupiner i det forgangne år....

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.