Landmand afprøver nyt svampemiddel
Det er stadig meget tørt. Hos Torben Lei er der kun kommet 12 mm siden sidst.

"Vi afprøver det nye, kommende Balaya svampemiddel i hvede på vores forsøgsareal, hvor vi tester forskellige strategier. Det gjorde vi også sidste år, og her så vi, at én gang Balaya med høj dosis gav samme udbytte som to gange med nuværende svampemidler. Og hveden virkede grønnere. Det er et langtidsmiddel, som jeg håber snart godkendes«, siger Torben Lei.

Han fortæller, at hveden er rigtig sund i år. Der er ingen gulrust og kun lidt septoria - mange steder er de nederste blade stadig grønne.

»Vi har dog lige lavet første svampe-splitsprøjtning ved skridning, da det er langt den vigtigste sprøjtning. Om det skal have sidste gang, får vi se om 14 dage. I så fald vil vi nok prøve at graduere dosis«.

På afstand ser markerne godt ud, men især vinterbyg, og også hveden, står for tynd og har ikke busket sig nok.

»For os er det mest afgørende dog, at afgrøderne er sunde. Det fylder mere, end hvor tæt de står«, siger han.

Vækstregulering i hveden er gradueret. Endnu kan man ikke se forskel på højden. Den største vækstregulerende effekt ses, hvor der er kørt med græsmidler i foråret (Broadway og Atlantis), selv om den ikke er vækstreguleret.

»Vårbyg har lige fået mangan for tredje gang. Vi har forårspløjet, da det var for vådt i vinters - og så bliver jorden mere løs«, siger Torben Lei.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.