Landmand: Biostimulanter og mikronæring skal kunne betale sig - vi har ikke set effekt

Knud Jørgen Lei svarer her på månedens spørgsmål i juni-udgaven af fagmagasinet Mark. Læs svarene fra alle fire adspurgte landmænd i det nye nummer, der udkommer tirsdag 7. juni.

Bruger du supplerende hjælpestoffer?

 

Knud Jørgen Lei, Skelde på Broagerland, griseproduktion og driver 460 hektar med nabo:

- Hvis vi skal bruge biostimulanter, mikronæringsstoffer eller andre supplerende hjælpestoffer i markbruget, skal det kunne betale sig. Det har knebet i forsøg, og på vores jord har vi heller ikke kunnet se effekt af nogle af de midler, som vi har prøvet at bruge.

Sådan siger Knud Jørgen Lei, fra Skelde på Broagerland.

Han tilføjer, at han for nogle år siden afprøvede et af BioNutrias produkter i vinterhvede. Men, at han ikke synes, at han kunne se positiv effekt af det. Derfor droppede han det igen.

I vinterraps Knud Jørgen Lei tidligere prøvet at tildele bor, men synes heller ikke, at han kunne se effekt af det.

I spinat følger han Jensen Seeds anbefaling om at udbringe to gange en halv liter bor. 

Derudover er han med i Danish Crowns ordning med brug af nitrifikationshæmmere i gyllen. Håbet er, at det både kan forbedre udnyttelsen af kvælstof i gyllen, og at det har positiv effekt i forhold til udledningen af klimagasser.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.