Landmand: Det er et bevidst valg at spare på vækstreguleringen

Klaus Løjtved, Løjtved Gods, svarer på månedens spørgsmål til Landmandspanelet i fagmagasinet MARK.

Vækstregulerer du dine afgrøder?

 

Klaus Løjtved, Løjtved Gods ved Svendstrup, 650 hektar:

”Vi bor på en kold egn og vækstregulerer derfor ikke så meget.

Jeg har prøvet at vækstregulere vinterraps, men jeg synes ikke, at jeg fik ikke noget for det. I vinterhveden vælger jeg sorter, som ikke er så tilbøjelige til at gå i leje, og i brødhveden er det jo no-go at vækstregulere.

I vårbyg vækstregulerer jeg en sjælden gang. Især hvis marker med frøgræsudlæg bliver for kraftige.

Jeg har både alm. rajgræs, rødsvingel og strandsvingel til frø. Efter planen skulle alle tre arter vækstreguleres to gange.

I rødsvingel og strandsvingel regner jeg med at kunne nøjes med én vækstregulering. I alm. rajgræs overvejer jeg, om jeg skal køre én gang eller to gange med forholdsvis lav dosis.

Jeg bruger både min egen planteavlskonsulent og frøfirmaets konsulenter til at fastlægge behovet for vækstregulering i frøgræsmarkerne.

I år vil jeg prøve at graduere vækstreguleringen. Det gælder især på marker med lavninger."

I maj-udgaven af MARK, som udkommer 4. maj, kan du bl.a. læse, hvordan de tre andre landmænd i maj måneds Landmandspanelet forholder sig til vækstregulering.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.