Landmand: Drone skal sikre højere udbytter i frøgræs

Christian Ravn vil til den kommende sæson bruge en drone til at kortlægge pletter med tidsler, ligesom han vil eksperimentere med, om dronen kan bruges til at kortlægge omfanget af ukrudt i vårsæden og risikoen for lejesæd i frøgræs.

Gennem de seneste år har Christian Ravn gjort sig erfaringer med graduering af udsæd, gødning og planteværnsmidler.

Han synes, at han har forholdsvis godt styr på graduering af udsæd og gødning, men har kun lige taget hul på graduering af planteværnsmidler. I år vil han supplere satellitbilleder med billeder taget med en drone.

Det håber han, kan være en hjælp, når han skal lave tildelingskortene til gradueringen.

Kemi udfordrer

Sidste år brugte Christian Ravn Crop-Manager til at lave tildelingskort så han kunne graduere vækstreguleringen af ca. 20 hektar vinterhvede. Samme fremgangsmåde blev brugt ved graduering af vækstregulering på ni hektar med alm. rajgræs.

I frøgræsset blev dosis af Moddus blev gradueret fra 0,45 til 0,75 liter pr. hektar. Hele marken stod som den skulle frem til høst. 

Christian Ravn ved dog ikke, om det skyldes gradueringen af vækstreguleringen - eller om det skyldes, at gødningen blev gradueret ved den sidste tildeling i rajgræs.

"Der ligger et stort økonomisk potentiale i at øge udbyttet i frøgræs. Derfor vil jeg se, om jeg med hjælp fra drone-billeder kan lave mere præcise tildelingskort", siger Christian Ravn.

Han tilføjer, at han også vil se, om billederne fra dronen kan bruges til graduering af bekæmpelse af ukrudt i kornet - og til at udpege områder med tidsler i markerne.

I Mark Special, som udkommer 2. marts kan du læse mere om Christian Ravns erfaringer med graduering af udsæd, gødning og planteværnsmidler. Du kan også læse om to andre landmænd, som har gjort sig erfaringer med præcisionslandbrug. Det er driftsleder Mark Jacobsen, Gjessinggaard Gods og Torben Blem Kofoed fra Bornholm.

Faktaboks

Christian Ravn

  • Fjerde generation på Søndervang, som ligger ved Brøstrup tre kilometer vest for Rødding
  • Planteavl på 290 hektar plus 26 hektar juletræer samt 250.000 slagtekyllinger.

 

  • Markplan 2020/21, hektar:

Vinterhvede: 80

Vinterbyg: 20

Vinterraps: 25

Vårbyg: 41

Vårbyg m. udlæg: 37

Havre: 30

Alm. rajgræs: 25

Ital. rajgræs: 14

Vedvarende græs:18 

I alt: 290

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.