Landmand er gået all-in med graduering - nøgleordet er datadisciplin
Hans Sørensen, planteavler fra Kærby ved Kerteminde, svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet MARK. Læs svarene fra alle fire landmænd i Landmandspanelet i det nye nummer af MARK, der udkommer tirsdag 4. juni.

Hvad er din erfaring med graduering?

Hans Sørensen fra Kærby ved Kerteminde, planteavl på 520 hektar:

»Jeg er gået all in, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at bruge det rigtig meget. Jeg tror ikke, at jeg sparer det helt store. Men jeg er sikker på, at jeg med mere ens marker kan øge udbytterne.

Jeg har kodet alle marker ind, og jeg har lagt markskel og kørespor fast. Det er gået rigtig godt med, at få systemerne til at arbejde sammen.

Vi kom for sent i gang i foråret, og nåede derfor ikke at graduere udsæd og gødning. Til efteråret vil jeg graduere udsædsmængden. Og til næste forår vil jeg graduere både første og sidste tildeling af gødning til vinterhveden.

I dette forår har jeg gradueret svampesprøjtningerne i hveden og vækstreguleringen i rajgræs til frø. Det er sket ud fra satellitfoto, hvor vi dog måtte tilbage til 27. april for at finde et foto uden skyer.

Vi har overført data med usb-stik. I fremtiden skal overførslen ske online. Det bliver en stor fordel. God datahåndtering er nemlig ekstremt vigtigt."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.