Landmand: Frøgræsset er meget tvemodent i år
Det er svært at vurdere høsttidspunktet i frøgræs i år, synes Gustav Rabølle.

»Vi skårlagde engrapgræs sidste weekend, og jeg regner med at høste den først på ugen. Umiddelbart derefter er kørvel klar til høst«, fortæller Gustav Rabølle.

Både engrapgræs og rødsvingel er utrolig tvemoden i år. Der er pletter, der er helt grønne, og pletter der er meget modne, siger han.

»Det skyldes sandsynligvis det tørre vejr i april. Så vi skal gøre op med os selv, hvor det gode frø står - og vurdere høsttidspunktet ud fra det. Men noget af det vil drysse«.

Han har i samarbejde med frøavlskonsulenten besluttet ikke at skårlægge rødsvinglen.

Det har været på tale, fordi den er så tvemoden, men sorten Maxima er ikke særlig spildsom, og det er ikke sjovt at få den ned at ligge, hvis der så kommer en masse ustadigt vejr, siger han.

Korn og spinat

»Kornet står rigtig godt, men har også pletter, der har haft det for tørt, og de træder frem nu. Vi har fået 65 mm regn i juni, men det er tørt igen nu«, siger Gustav Rabølle.

Spinaten er blevet svampesprøjtet for tredje gang og mangler nu kun en gang.

»Det er den reneste spinatmark i forhold til ukrudt, vi nogensinde har haft, og den står virkelig godt. Vi har været ude med en ekstra lusesprøjtning, så nu har den fået to - og får måske en gang til sammen med sidste svampesprøjtning om en uges tid«.

Faktaboks

Gustav Rabølle

  • Driver Eskebækgaard med sin far v. Rudkøbing, Lange-land. 300 ha (JB 6-7 + 4-5) plus 150 ha pasningsaftale.
  • Dyrker havefrø (spinat, skor-zonerrod, roefrø, kørvel, pur-løg), rødsvingel, hvidkløver, engrapgræs, hvede, vårbyg.
  • Jorden pløjes og harves.
  • Udfordring: Agerrævehale.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.