Landmand høster hundegræs med perfekt vandprocent

Børnene sidder med i mejetærskeren, da Tim Legård torsdag går i gang med at høste de første hektar af hundegræs.

37-årige Tim Legård er netop i færd med at skovle i alt 11 hektar hundegræs igennem sin mejetærsker i Rørvig på Nordsjælland, da landbrugsavisen.dk ringer til ham.

I den 18 år gamle John Deere 2254, som han har haft i cirka seks år, har han sine to piger på fire og syv år med sig. I efteråret overtog han gården på i alt 50 hektar efter sin mor, der stadig hjælper til. 

"Det er dejligt, når jeg normalt ikke ser pigerne så meget, fordi høsten kræver mange timer. Det er indtil videre ikke kedeligt for dem at være med," fortæller Tim Legård fra mejetærskeren, mens pigerne sludrer i baggrunden.

Vandprocenten er perfekt

Kvaliteten af hundegræsset er ikke analyseret endnu, men i formiddags "så det fint ud," beretter landmanden. Tim Legård håber, han kan komme op på 1.200 kg renvare i hundegræs. Jordtypen er JB 2-4.

"Vi har haft et godt vejr med regn og solskin, så synes ikke, vi kan brokke os. Sidste år fik vi 800 kg renvare i hundegræs. På grund af sandjorden kan det regne meget hos os, uden at det giver problemer," fortæller Tim Legård.

Vandprocenten ligger på 11 procent, hvilket ifølge Tim Legård er optimalt. Når det hele er høstet, skal det hjem til laden og blive kølet af. 

Ja til mejetærsker og haver

På resten af jorden dyrker han også raps, hvede og vårbyg. Raps og hundegræs går til DLF, mens vårbyg og hvede er til DLG. Sammen med sin bror driver han også et havefirma, hvor de hjælper private sommerhusejere med at fælde træer og anlægge haver.

"Det var vores begges interesse at ordne haver. Tidsmæssigt er det et spørgsmål om at have lange nok dage til begge dele men jeg bliver bedre til at sige nej til for mange opgaver. Det er ikke sjovt at lave det samme hver dag, så det er rart at kunne skifte mellem mejetærsker og fælde træer," siger Tim Legård.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

De næste dage skal bruges på at holde øje med rapsmarken, der er blevet skårlagt. Hvis vejret holder sig tørt, er det planen, at han begynder på høsten af raps i slutningen af denne uge eller i begyndelsen af næste.

Tim Legård deltager med de indsendte billeder i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.