Landmand: Jeg går meget op i perfekte såbede

Mads Stilling Høstgaard svarer på månedens spørgsmål til landmandspanelet i fagmagasinet MARK. Læs alle svar fra månedens fire paneldeltagere i det nye nummer af MARK, der udkommer 5. september.

Hvad er vigtigst for dig ved etableringen?

 

Mads Stilling Høstgaard, Spøttrup på Salling, 240 hektar og 8.300 slagtegrise:

- Jeg er meget pernitten i forhold til at få lavet gode såbed. Derudover undgår jeg tidlig såning.

Jeg er ikke presset på tid, da jeg kun skal så 80 hektar vinterhvede og 20 hektar vinterraps. Derfor vil jeg hellere give den gas i perioden 20. til 28. september. Det ved jeg, der virker på min ejendom.

For tre år siden prøvede jeg at så hvede tidligt. Udbyttemæssigt var det ok, men i forhold til ukrudt, udvintring, angreb af lus og lejesæd er det for risikabelt. 

Jeg pløjer ikke før alt hveden. Alt efter forholdene harver jeg øverligt, nogle gange lidt dybere, og hvis der er meget ukrudt, pløjer jeg. Jeg går meget op i sortsvalg, og laver min egen sortsblanding ved at købe tre forskellige sorter af certificeret udsæd fra forskellige forædlingsvirksomheder.

Jeg pløjer ikke inden vinterraps. Jeg nedfælder gylle i stubben, og derefter sås rapsen med en grubber. Det er simpelt, og det virker. Jeg sigter efter, at der er 25 planter per kvadratmeter til foråret.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.