Landmand: Jeg giver ikke gylle til vårsæd - for at undgå strukturskade

Hans Sørensen svarer på månedens spørgsmål i Landmandspanelet i Fagmagasinet MARK. Læs svaret fra alle fire paneldeltagere i det nye nummer, som udkommer i næste uge.

Hvad er din strategi for husdyrgødning?

Hans Sørensen, Kærby ved Kerteminde, 520 hektar og 14.000 slagtesvin:

"I foråret bringer jeg kun gylle ud på vintersæd. Ikke til vårafgrøder da jeg gerne vil undgå strukturskader i vårsæden og samtidig hæve udnyttelsesprocenten.

Jeg har stor opbevaringskapacitet til gyllen, så det første, jeg giver, er handelsgødning - som regel i marts.

Gyllen køres ud i april, tidspunktet afhænger af vejr og vind, og hvordan føret er. Jeg vil helst køre det ud på gråvejrsdage med udsigt til regn for at få så god en udnyttelse af gyllen som mulig. Der tilsættes ikke syre til gyllen.

Vi bringer al gylle ud på én gang i foråret, hvis muligt - til vinterraps, vinterhvede og rajgræs til frø. Jeg har en del græsfrø, som vi kører noget af gyllen ud på om efteråret. Vinterraps får kun om foråret."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.