Landmand tester såmaskiner - 85 hektar hestebønner sået direkte med et snuptag
Rubenlund Agro har i år testet to såmaskiner til direkte såning af deres 85 hektar med hestebønner.

Det tog ikke lang tid, da de 85 hektar med Vertigo hestebønner blev sået på Rubenlund Agro på Langelands nordlige spids.

»Vi har lejet to såmaskiner. En Horsch Avatar og en Sly Boss. Så må vi se, hvilken af de to maskiner der klarer den direkte såning af hestebønnerne bedst«, siger Ulrik Bremholm, direktør for Rubenlund Agro.

Da LandbrugsAvisen talte med ham mandag for en uge siden kunne han fortælle, at såningen af hestebønnerne startede søndag, og at han regnede med, at de blev færdige mandag aften eller tirsdag formiddag.

Det er sjette år, Rubenlund Agro dyrker hestebønner. I dette forår sker såningen på marker, hvor der sidste år var vinterhvede, og hvor der efter høst blev etableret efterafgrøder. På en del af arealet er efterafgrøderne nedvisnet forud for den direkte såning.

Efter såning af hestebønnerne kommer turen til de øvrige vårsædsafgrøder på Rubenlund Agro. De sås med ejendommens to egne såmaskiner: En Horsch Pronto og en Kverneland DG 12000.

Skal så 350 hektar

»Vi dyrker 1.850 hektar, hvoraf ca. 10 pct. drives økologisk. I dette forår skal vi så i alt 350 hektar«, siger Ulrik Bremholm.

Han tilføjer, at de konventionelle vårsædsafgrøder sås, inden der tages hul på såningen af de økologiske afgrøder, der også tæller 13 hektar quinoa.

Rækkefølgen på såningen af de konventionelle afgrøder er: Vårhvede, havre, og vårbyg.

Faktaboks

Hestebønner:

  • Hestebønner skal sås, så snart jorden er tjenlig. 
  • Det minimerer tørkepåvirkningen og sikrer en tidligere høst.
  • Hestebønner skal sås i ca. 8 cm dybde.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.