Landmand: Vi kan komme til at mangle foder

Græsset har givet for lidt, og de 12 hektar med majs redder ikke meget, men stakkene med foder er ikke målt op endnu.

- Vi tager sjette og sidste slæt først i oktober, når vejret tillader det. Sidste slæt kommer ikke til at rette op på, at græsset har givet for lidt i år. Det kan resultere i, at vi kommer til at mangle foder, fortæller Laurits Pedersen.

Han tilføjer, at foderbeholdningen endnu ikke er målt op. Det bliver den, når de 12 hektar majs og sidste slæt er bjerget.

Dermed kan der skabes overblik over foderforsyningen det kommende års tid - og om det kommer til at påvirke næste års markplan og eventuelt antallet af køer i den kommende tid.

Perfekte såbed

I onsdags manglede Laurits Pedersen stadig at så 38 hektar rug.

- Vi såede 42 hektar vinterhvede i et perfekt såbed 20. og 21. september. Derefter tog vi hul på at så rug og nåede at så 90 hektar, inden det begyndte at regne, siger Laurits Pedersen.

Selvom der faldt 50 millimeter regn først på ugen, så er han ikke bekymret for såningen af de sidste 38 hektar rug. Det kan sagtens sås i starten af oktober, men det bliver dyrere i udsæd.

Rapsen har rettet sig

De tørre forhold i august gav en meget uens fremspiring på de 50 hektar med vinterraps.

- Rapsen har rettet sig helt vildt. Den står rigtig godt og er 45 centimeter høj og et tæt langt de fleste steder i marken, siger Laurits Pedersen.

Han har med sigtet efter 50-55 planter pr. kvadratmeter. Det er mere end konventionelt dyrket raps, da det er vigtigt, at rapsen yder god konkurrence overfor ukrudtet.

Majshøst om en uges tid

De 12 hektar med majs ser godt ud, selvom det står på forholdsvis let jord.

Majsen blev sået sent. Derfor går der ifølge Laurits Pedersen mindst en uge, inden den er klar til at blive snittet.

Det kan dog ende med, at majsen snittes inden den er helt klar. Det skyldes, at kronhjortene er hårde ved den.

Faktaboks

Nikolaj Nielsen driver sammen med sin far, Bent, Nørremark I/S ved Lemvig.

Økologisk ejendom. 550 køer og 942 hektar med græs, majs, hestebønner, lupiner, korn, raps, rajgræs til frø og ærter til helsæd.

Udfører næsten alt markarbejde selv.

10 medarbejdere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.