Landmand: Vi mangler stadig at tage halvdelen af kartoflerne op
Hos Johan Schütte har der været stor forskel på sorterne. Avarna giver alt for meget top og lavere udbytte end Kardal.

"Vi har taget 2.500 hkg stivelseskartofler op siden sidst, som vi leverede i uge 40. Igen med en stivelsesprocent på godt 20. Denne gang af sorten Avarna, som ikke har givet så godt som Kardal. Vi regner med at holde de 55 ton pr. ha, vi har budgetteret med, hvor Kardal gav 60 ton for tre uger siden«, fortæller Johan Schütte.

Men det er ikke den eneste forskel imellem de to sorter.

»Avarna-kartoflerne sætter utrolig meget top og fylder nærmest halvanden meter, når den ligger spredt ud på jorden. Det har givet problemer og drillet under optagning, da det slæber alle steder i optageren«.

Også læggekartoflerne er nu taget op.

»Vi har valgt den nemme løsning og lejet Torsmark Seed Potatoes til at tage dem op. De er eksperter i læggekartofler og superprofessionelle. Og har hele set-up’et til optagning, håndtering og opbevaring.

Vi mangler at så 100 hektar hvede efter græsfrø - og tage kartoflerne opMark Lørdag 28. september 2019 · 00:00

Så må vi se, om det kan bære økonomisk, eller om det er bedre selv at investere i udstyr. Eller måske skal vi slet ikke dyrke læggekartofler selv«, siger han.

Hidtil er der taget otte ha stivelseskartofler og fem ha læggekartofler op. De mangler 15 ha stivelseskartofler, der skal leveres i uge 45.

»Det skal nok gå. De sidste sidder på rimelig tør jord«.

Endelig færdig med at så

»Vi blev først færdige med at så hvede i mandags. Det har trukket ud - det var de sidste 30 ha vådeste og tungeste jord, vi manglede. Men det lykkedes i et OK såbed«, siger han.

De mangler derfor det meste ukrudtssprøjtning, da det hele er gået op i kartofler og såning.

Udfordring her & Nu

  1. Raps: »Vi har ikke givet Belkar endnu - og rapsen når nok ikke at blive stor nok. Så enten skal dosis sænkes, eller også venter vi med at ukrudtssprøjte til foråret - eller bruger Kerb«, siger Johan Schütte.
  2. Vintersæd: »Vi mangler meget ukrudtssprøjtning. Vi nåede desværre ikke at sprøjte med DFF lige efter såning, så det bliver sammen med Boxer og mangan, i takt med at kornet kommer op«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.