Landmand: Vi sår både raps efter pløjning, harvning og direkte
Stefan Mikkelsen, Falster, svarer på månedens spørgsmål om etablering af raps i fagmagasinet Mark. Læs svarene fra alle fire landmænd i det nye nummer, der udkommer tirsdag 4. august.

Hvordan etablerer du vinterraps?

 

Steffan Mikkelsen, Falster, 1.380 hektar og 200 hektar i pasningsaftale:

"Vi har sået vinterraps både pløjefrit og med plov. Sidste efterår etablerede vi 130 hektar raps pløjefrit med dybdeharve og 40 hektar med plov og såede med Horsch Pronto.

I år starter starter vi dog et nyt koncept med en Horsch Focus såmaskine, som sår rapsen direkte i hvedestub og løsner jorden under sårækken i 25 cm dybde. Det lejes maskinstationen til at etablere.

De kan etablere det billigere end mig, da de sparer en arbejdsgang, og så kommer der forhåbentlig ikke så meget ukrudt. Samtidig har maskinstationen mulighed for at drysse sneglepiller ud samtidig med såning.

Jeg overvejer at få maskinstationen til præventivt at drysse sneglegift ud i de yderste omgange langs markkanten, hvor sneglene kommer ind.

Resten får kun sneglekorn, hvis jeg konstaterer et behov. Vi har før haft snegleangreb, men det er nogle år siden.

Sidste år sprøtede vi vinterrapsen med Belkar mod ukrudt. Vi kom dog lidt for sent, kamillen var for stor. I år vil jeg være mere rettidig ude med Belkar. Vi sprøjter også med Agil."

 

Steffan Mikkelsen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.