Landmand: Vi tester for resistens som del af strategien mod græsukrudt

Anne Arentoft Kristensen svarer på månedens spørgsmål til Landsmandspanelet i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer i denne uge. I magasinet kan du læse svar fra fire landmænd om deres strategi mod græsukrudt.

Hvad gør du for at bekæmpe græsukrudt?


Anne Arentoft Kristensen,Kysinggaard, Odder, planteavl på 390 hektar:

"Italiensk rajgræs, væselhale og gold hejre er de græsarter, der kræver størst opmærksomhed hos os. I år slipper vi desværre ikke for frøkast i pletter på nogle marker. Jeg har indsendt rajgræsfrø for at få klarlagt, om vi har problemer med resistens. 

Kravene til efterafgrøder gør, at vi har en høj andel vårsæd i sædskiftet. På de marker hvor frøpuljen er stor, har vi af og til vårsæd to eller flere år i træk. Gerne havre frem for byg. Frø af de fleste arter henfalder bedst ovenpå jorden.

Så udspredning af efterafgrødefrø før høst eller no-till såning er ideelt. Det har vi dog ikke grej til, så vi bearbejder jorden så øverligt, vi kan. Tidlig såning er no-go.

Blandt andre tiltag kan nævnes øget udsædsmængde og øget dosis af ukrudtsmidler i foragre og problemområder, vekslen mellem herbicider med forskellig virkemekanisme, krav til maskinstation om afblæsning af materiel før ankomst, afpudsning langs skel og håndlugning, hvor det er overkommeligt."

Faktaboks

Anne Arentoft kristensen driver 390 hektar på Kysinggaard ved Odder.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.