Landmand: Vinterbyggen har givet det bedste udbytte i mange år
Høsten hos slægtsgården Helstrupgaard gik over al forventning.

"Nostalgien findes på landet"

Sådan lægger Jens Bugge Olesen ud om sit indsendte billede til vores konkurrence, Skyd høsten. 

Han var i sidste uge ude og fange et billede af vinterbyghøsten hos Helstrupgaard i Helstrup, tæt på Randers. 

Nostalgien kommer af den fine mejetærsker fra New Holland, der er modellen Leverda L517, 16 fods, der tilhører ejeren af bedriften og Jens Bugge Olesens far, Poul Bugge Olesen.

"Årgangen kan jeg ikke huske, men vil mene den er slut 90'erne eller starten af 00'erne," forklarer Jens Bugge Olesen. 

Selve høsten er gået over al forventning: 

Østdanske planteavlere høster 100 hkg i vinterbygMark 21. juli · 12:44

"Vinterbyggen har givet det bedste udbytte i mange år med 7,9 ton pr. hektar og en vandprocent på 14,3%, så høsten er gået rigtig godt," forklarer Jens Bugge Olesen.

"Det næste vi regner med at høste vil godt kunne blive maltbyggen, da det er længere fremme end vinterhveden hos os," afslutter han. 

Helstrupgaard er en slægtsgård, hvor der drives 100 hektar jord med traditionelt planteavl. Tidligere har der været svineproduktion med 200 årssøer, men de har nu kun klimastalde med smågrise i. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Med det indsendte billede af Laverdaen deltager Jens Bugge Olesen i Skyd høsten bedst, hvor han har chance for at vinde en skyd høsten-lagkage til gården og en hovedpræmien i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage i konkurrencen? Så deltag her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.