Landmandssøn: Ny dansk film hænger landmænd ud som sprøjtegale
Den danske film "Flaskepost fra P" er netop nu aktuel i biograferne. I en af scenerne kører hele tre traktorer med liftophængte sprøjter i en blomstrende rapsmark. Det er ikke retvisende, og giver landbruget dårligt image, mener irriteret biografgænger og landmandssøn.

I den nye danske film "Flaskepost fra P" ser man i en scene tre New Holland-traktorer med lifthængte sprøjter køre i en blomstrende rapsmark inden for mindre end ca 100 meters afstand.

Lige præcis den scene har fået landbrugsmaskinmekaniker og landmandssøn Morten Nøhr op i det røde felt.

Han har set den nye film i biografen med en veninde, og de blev forbløffet over, hvordan landbruget fremstilles.

I en reklamevideo for "Flaskepost fra P" kan du se en kort sekvens af den omtalte scene 49 sekunder inde i filmen, se videoen øverst i artiklen.

Traktorscene vist tre gange

”Det startede med, at  vi ser en gård, langt ude på landet. Den er omgivet af de fineste rapsmarker i blomst. Dette billede bliver nu lidt ødelagt af de tre New Holland- traktorer med hver deres påhængssprøjte, som er i gang med at lukke kemi ud på denne mark,” fortæller Morten Nøhr.

Hold da op, tænkte han – jeg kender ingen, der kører med tre sprøjter på en mark. Men det blev værre.

”Det vill så have været det, hvis det ikke var fordi, at man i filmen så den samme mark tre gange, hvor der stadigvæk kører tre traktorer med sprøjter  - i det der skulle forestille nogle dage efter deres første besøg til gården.

”Det giver i denne dejlige debattid jo også et super retvisende billede af, at landmænd jo ikke laver andet end at køre kemi på markerne,” lyder det sarkastisk fra Morten Nøhr, der i øvrigt bedømmer filmen som ”Ikke så tosset”.

Gradueret tildeling: Trådløse sensorer i jorden styrer spreder og sprøjteMaskiner Onsdag 9. marts 2016 · 12:48

Morten Nøhr fortæller, at han ikke har diskuteret scenen i filmen med sin omgangkreds.

”Men de deler nok min holdning, da størstedelen af dem også er fra landet,” siger han.

Set af 207.000 i første weekend 

At Morten Nøhr ikke skyder helt galt i sin vurdering af, at scenen giver landbruget et dårligt image, giver Politikens anmeldelse  af filmen et fingerpeg om.

Anmelder Joakim Grundahl fra Politiken skriver bl.a. følgende:
”Det er blændende, at se John Andreas Andersen (filmfotograf, red) få de blomstrende rapsmarker til at emme skæbnesvangert af Guds skaberværk, der udpines af gødningsmaskiner og vindmølleindustri ligesom sektens mekaniserede ritualer udpiner kærligheden til Guds børn.«

Anmelderen skriver om gødningsmaskiner, men har formentlig forvekslet dem med marksprøjter.

"Flaskepost fra P" blev set af hele 207.000 biografgængere i den første visningsweekend 6.-7. marts, og det er ny danmarksrekord.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.