Laserlys bliver nyt våben i kampen mod gæs
System, der udsender laserlys om natten, skræmmer gæs væk fra marker om natten.

Bramgæs terroriserer de danske landmændsmarker. Nogle gange kan tusindvis lande på en gang og æde sig mæt i spirerne fra græs, hvede og byg. 

Det har seks ingeniørstuderende fra Canda fundet en løsning på, der ikke kræver, at landmanden finder jagtgeværet frem. 

"Gæs bliver skræmt af laserlys, især grønt laser, selv ved meget lave strømniveauer," siger en af de studerende Peter Rashleigh til CBC News.

Han er selv landmand og har en gård på halvøen Saanich uden for Vancouver i Canada. Her æder de canadiske gæs jævnligt af hans spirer på markerne. 

Maskinen indstilles til at vide, hvor stor marken er, så det kan sende laserlys ud i marken hjørner, fortæller Peter Rasleigh til CBC.

Det grønne laserlys svarer til det, der bruges i laser pegepinde og udsendes med jævne intervaller om natten efter en tidsindstilling. Systemet er stadig ved at blive testet, og den unge opfinder kan ikke sige, hvornår det kommer på markedet endnu.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.