Laserlys skal få has på ukrudt i rækkerne i sukkerroer

Tysk projekt udvikler radrenser, der er udstyret med laserlys, så det er muligt at bekæmpe ukrudt både mellem og i rækkerne uden kemi.

En kombination af radrenser og laser skal gøre ukrudtsbekæmpelse i sukkerroer effektivt og samtidig mere bæredygtigt ved at undgå brug af kemikalier.

Som bekendt konkurrerer roer ikke særligt godt med ukrudt, blandt andet fordi rækkerne er brede.

Nu skal en kombination af harve og laser gøre det nemmere at komme ukrudt til livs uden kemi. Den nye løsning er under udvikling i et samarbejde mellem foreningen for nordtyske sukkerroeavlere og Laser Zentrum Hannover, skriver netmediet topagar.com.

På radrenseren er laser-enheden placeret foran harvetanden.

Laseren benytter billedegenkendelsesteknologi til at skelne mellem roeplante og ukrudtsplante, hvilket gør at den i stand til at bekæmpe ukrudt, som gror tæt ved roerækkerne. Laseren vil således kunne supplere radrenseren, hvor harvetanden ikke kan nå.

Harvetanden, som sidder bagved laseren, skal efterfølgende rykke ukrudtet op mellem rækkerne.

På denne måde skal man opnå en intelligent og effektiv ukrudtsbekæmpelse uden brug af kemi. 

Målet med den nye teknologi er at den er lav i omkostninger samt miljøvenlig og bæredygtig, idet anvendelsen af kemi bliver reduceret eller helt kan undlades.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.