Lej en robot til at så efterafgrøder
Et nyt samarbejde mellem danske FarmBackup og Agrointelli sikrer, at danske landmænd kan leje en samlet robotpakke til såning af efterafgrøder. Den nye teknologi optimerer både jordbund og bundlinjer, mener udbyderne.

Er du nysgerrig på fremtidens landbrugsteknologi? Nu kan du nu leje Robotti til etablering af dine efterafgrøder.

Sådan lyder det besnærende tilbud, som lanceres af FarmBackup og Agrointelli, der som noget helt nyt udlejer deres selvkørende Robotti til etablering af efterafgrøder.

”Vi vil bevise over for landmanden, at vi har et robust og markedsparat produkt, der er simpelt at benytte, aflaster landmanden i marken og som minimerer risiko for strukturskader”, fortæller Hans Chr. Carstensen, produktchef hos Agrointelli.

Operatør følger med

Med ny teknologi følger altid en stejl læringskurve.

Agrointelli er derfor opmærksomme på, at landmanden typisk ikke selv har tid i høstperioden.

”Som en del af lejeaftalen med Robotti følger også en operatør, som vil stå for alt det praktiske. Landmanden skal blot fortælle os hvilke marker, vi skal køre på – så klarer vi resten.

Robotten kører døgnet rundt

Med en arbejdsbredde på tre meter og en topfart på 5 km i timen, tilbyder Robotti en mindre arbejdsbredde end den, landmanden er vant til. Den automatiserede robot kører til gengæld 24/7.

Uddannelsesdirektør Kristian Møller påpeger, at Robottis beskedne størrelse er med til at reducere risikoen for jordpakning, især i de dybere jordlag, som kan medføre permanent skade på jordstrukturen.

For at nå ud til landmanden har Agrointelli indgået et samarbejde med danske FarmBackup, der er markedsplads for maskinstationkørsel og udlejning af landbrugsmaskiner.

”Siden lanceringen i 2015 har mange tusind landmænd og maskinstationer samarbejdet gennem FarmBackup.

Vi har altid haft som ambition, at alle skal have adgang til den nyeste teknologi, uden at man nødvendigvis skal eje den,” siger Anders Knudsen, medstifter af FarmBackup og fortsætter:

”Robotti er et strålende eksempel på, at automatisering i fremtiden vil gøre en positiv forskel for hele landbruget – både miljømæssigt og på bundlinjen. Vi er stolte af at understøtte den positive udvikling uden at økonomien skal stå i vejen for at komme i gang”, siger han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.