L&F: Danske producenter er gode til at undgå pesticidrester
Den type pesticider, der er fundet i undersøgelse af urin hos børn, bruges ikke længere på afgrøder i Danmark.

Danske landmænd og gartnerier bruger ikke længere de stoffer på afgrøder, som der er fundet rester af i danskernes urin.

Det konstaterer Landbrug & Fødevarer, efter at Miljøstyrelsen i dag har offentliggjort en undersøgelse, der viser rester fra organofosfater findes i urinen hos ni ud af ti danskere, der har deltaget i et forsøg udført af Syddansk Universitet med støtte fra Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

Organofosfater er en type af pesticider der anvendes til insektbehandling.
Stofferne kommer primært ind i kroppen via fødevarer, men mængderne vurderes af Fødevarestyrelsen ikke som sundhedsskadelige.

I Danmark er stort set ingen organofosfat-pesticider eller -biocider godkendt, men de anvendes stadig i mange lande i og uden for EU, skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

Den konklusion glæder Torben Lippert, der er sekretariatschef i Dansk Gartneri.

"I Dansk Gartneri er vi glade for at den danske produktion af frugt og grønt foregår uden brug af denne type pesticider, det bekræfter endnu engang, at det er fornuftigt at vælge dansk produceret frugt og grønt," siger Torben Lippert og bemærker, at der nu er fundet en lavere koncentration af denne type pesticidrester hos danskerne end i 2007, da den seneste sammenlignelige rapport udkom.

"Det er glædeligt, at udfasningen af denne pesticidgruppe i EU ser ud til at have effekt, siger Torben Lippert.

Flemming Nør-Pedersen, direktør hos Landbrug & Fødevarer, understreger, at man roligt kan spise dansk frugt og grønt.

"Takket være teknologi, biologisk bekæmpelse og dygtige og omhyggelige gartnere og landmænd er der væsentligt færre pesticidrester i danske produkter," siger han.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.