L&F: Irrelevant med omsættelige udledningskvoter for kvælstof

Hvis man gøder optimalt er der ingen fordele ved omsættelige kvoter for kvælstofudledning, mener direktør i Landbrug & Fødevarer.

Forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet  foreslår i en ny rapport, at landmænd skal kunne handle med kvoter for kvælstoftab.

Landbrug & Fødevarer mener ikke, at sådanne kvoter er en god ide, understreger direktør Niels Peter Nørring.

»Vi mener, at man skal kunne gøde efter planternes behov. Så er der ikke behov for handel med noget,« siger han.

Han mener også, at der politisk er god stemning for at afvikle den reduktion af kvælstofnormerne, der har været i forhold til planternes behov, derfor virker genoplivning af debatten om omsættelige kvælstoftab ikke relevant.

»Nu har vi endelig fået bremset den supertanker, der hedder restriktioner, så synes jeg det er helt vanvittigt at snakke yderligere om omsættelige kvoter,« siger han.

Han peger på, at hvis der er et særligt behov for en indsats et sted, bør man lave en målrettet indsats med frivillige tiltag uden for dyrkningsfladen.

Emneord kvælstof, l&f

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.