L&F: Nederlag i randzonesag bør give røde ører på

Nu må det være slut med lovsjusk på landbrugsområdet, siger Lars Hvidtfeldt. Fødevareministeriets maveplasker i randzonesagen bør give stof til eftertanke - også i Miljøministeriet, mener Landbrug & Fødevarers viceformand.

NaturErhvervstyrelsens store nederlag i forsøget på at få dømt to nordjyske landmænd for at overtræde randzoneloven bør give stof til eftertanke i de ministerier, der regulerer landbruget. Det mener viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt.

»Der må være nogen på Slotsholmen, der har meget røde ører, når de har tabt en retssag så stort.«

Lars Hvidtfeldt hentyder dermed til, at NaturErhvervstyrelsen i dag meddelte, at dommen fra Holstebro, hvor to landmænd blev frifundet for at have overtrådt randzoneloven, ikke bliver anket, selvom ingen stiller spørgsmålstegn ved, at de har opdyrket randzonerne.

Signal til systemet

»Det her er et kraftigt signal til »systemet« om, at når man laver love og regler, skal det pinedød gøres ordentligt,« siger Lars Hvidtfeldt.

»Her tænker jeg samtidig på de nye vandområdeplaner, hvor vi igen må kritisere det faglige grundlag. Nu må og skal man stoppe med det her lovsjusk!«

Styrker L&F-sag

Lars Hvidtfeldt mener, at dommen er en styrkelse af Landbrug & Fødevarers egen store sag om randzoner og efterafgrøder, som endnu ikke er kommet for retten.

»Den glæder vi os til at komme i gang med, og den skal gerne få randzonerne til at gå helt væk - for de er der jo endnu, trods dommen i Holstebro.«

Anerkender prioritering

Det er Bæredygtigt Landbrug, der har ført og vundet sagen for de to nordjyske landmænd.

Landbrug & Fødevarer har ikke taget del i den, og har den grundlæggende opfattelse, at man hellere vil forsøge at få en dårlig lov ændret end støtte op om, at man bryder den.

Men Lars Hvidtfeldt anerkender, at Bæredygtigt Landbrug har gjort en stor, juridisk indsats for medlemmerne.

»Det er flot, at Bæredygtigt Landbrug prioriterer at bruge medlemskroner på at føre sager for landmændene. Det samme gør Landbrug & Fødevarer, vi bruger mange penge på det juridiske spor og har vel aktuelt omkring 10 principsager kørende, udover vores store ekspropriationssag.«

»På den måde supplerer de to organisationer hinanden godt,« siger han.

Emneord randzoner, Bæredygtigt Landbrug

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.