Lille plaster på såret - sojapriserne falder
WASDE rapporten for August overraskede markedet med en relativ stor opskrivning af de amerikanske soja- og majsudbytter. Det kan være et lille plaster på 'tørke- såret' at protein ikke bliver dyrere.

Af Jens Schjerning, cheføkonom Agrocura.

Der var fredag ventet en opskrivning af de amerikanske soja- og majsudbytter men opskrivningens størrelse overraskede markedet og sender priserne ned.

Sojaudbytterne har siden maj ligget på 48,5 bushels/acre og markedet forventede forud for rapporten 49,6 bushels/acre.

Resultatet blev 51,6 bushels/acre og en samlet opskrivning af verdens af sojabønner på 8 mio. tons. Kinas forbrug nedjusteres kun med 2 mio. tons på trods af den verserende handelskrig.

Samlet set er rapporten prisnegativ for soja og priserne bliver da også sendt ned med omkring 3-4 procent.

Majsudbytterne har siden maj ligget på 174 bushels/acre og markedet forventede forud for rapporten 176,2 bushels pr.acre mens august rapportens resultat blev 178,4 bushels pr. acre. Det globale forbrug af majs stiger 5 mio. tons mens produktionen stiger 7 mio. tons så de samlede slutlagre er højere.

Hvedelagerne rammer toppen af forventningerne

Der var forud forventet en nedskrivning af verdens slutlagre af hvede fra juli måneds 261 mio. tons. Markedet forventede 256 mio. tons som konsensus af forventninger mellem 250-259 mio. tons.

Slutlagerne ramte 259 mio. tons og dermed i toppen af estimaterne. EU´s hvedehøst nedjusteres med 7,5 mio. tons mens Rusland opjusteres på grund af gode forhold til vårhveden. Det globale hvedeforbrug nedjusteres med 5 mio. tons og dermed bliver de globale lagre kun nedjusteret med 2 mio. tons.

Verdens samlede kornlagre i procent af forbrug lander på 20,8 procent mod 20,72 procent i juli måned. Se tabellerne herunder.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.