LMO vinder landbrugskunder og omsætning i krisen
LMO har oplevet en nettotilgang af landbrugskunder.

Det sker på en kedelig baggrund. Men rådgivningsselskabet LMO, der har base i Midt- og Østjylland, har både vundet omsætning og landbrugskunder det sidste år, beretter adm. direktør Jan Winther, LMO.

Tilgangen af landbrugskunder er positiv opgjort netto, fortæller han.

"Vi har ansat specialister, der gør, at vi tiltrækker nye kunder," forklarer Jan Winther.

Årets resultat lyder på 5,9 millioner kroner - mens omsætning var på 263 millioner kroner. Begge tal er steget siden sidste år, hvor resultatet var på lidt over fire mio. kr. på baggrund af en omsætning på cirka 255 millioner kroner.

At omsætningen er øget skyldes også krisen.

"Vi må bare indrømme, at banker og andre forlanger mere og mere af vores landmænd, og det rammer dem. Hvis de skal have lavet mere, så får vi mere omsætning, desværre er det bare på en trist baggrund," siger Jan Winther.

Så der er det paradoksale, at mens landbruget er i krise, så klarer rådgivningen sig ok. Hvordan føles det?

"Det er en rigtig, rigtig dårlig situation – ikke for rådgivningen, men for erhvervet. Det tænker vi på hver eneste dag," siger Jan Winther.

Overskuddet på 5,9 mio. kr. svarer til  syv dages løn til medarbejderne i LMO, så Jan Winther betegner det som et fornuftigt niveau uden at være overdådigt. Det er vigtigt, at LMO også viser over for ejerne - landmændene - at de kan holde orden i eget hus. Samtidig kigger LMO på rationaliseringer,  så driften tilpasses.

"Hvis vi skal hjælpe andre, så skal vi bevise, at vi kan klare os selv. Hvis ikke vi kan det, hvordan kan vi så overbevise landmanden, om at vi kan hjælpe dem?," siger Jan Winther.

LMO er et I/S, hvor overskuddet går videre til ejerne, seks landboforeninger og to familielandbrug. De har hver især egne beslutninger om, hvordan pengene skal bruges. Ofte går de til kontigentnedsættelser.

Bestyrelsesformand for LMO, Nis Hjort, er meget tilfreds med, at LMO har skabt et overskud til landmændene i en periode, hvor mange er økonomisk pressede.

"Det betyder, at den fornuftige og rentable drift, som præger LMO, bliver ført tilbage til den enkelte landmand. Det er vi meget tilfredse med," siger Nis Hjort.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.