Lukket system til påfyldning af sprøjtemidler har vokseværk
Certis Europe er nu også med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler.

Det lukkede påfyldningssystem easyconnect får stadig større udbredelse, når det næste år lanceres på det europæiske marked, herunder i Danmark.

Tidligere har fem store planteværns-virksomheder tilsuttet sig systemet, nemlig Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta, og nu har de fået følgeskab af en sjette partner, Certis Europe.

Det oplyser BASF i en pressemeddelelse.

Det stigende antal firmaer, der tilslutter sig easyconnect-systemet, er med til at øge antallet af produkter, der fremover leveres med easyconnect-låg, og er dermed med til at give landmændene et bredere udvalg af produkter.

Easyconnect-systemet er en teknologi, som består af to komponenter: et unikt skruelåg – monteret på dunkene – og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem.

Systemet gør det ifølge BASF muligt både at overføre sprøjtemidler direkte fra deres originale beholdere til sprøjtetanken og til nøjagtigt at afmåle mængden af det kemiske stof, der overføres. Dette reducerer landmændenes eller sprøjteførernes eksponering og miljørisici ved stænk eller spild.

Easyconnect introduceres i Danmark og Holland i 2021, fulgt af Frankrig, Tyskland og England i 2022. Målet er at gøre denne type teknologi tilgængelig for alle landmænd og sprøjteførere i Europa senest i 2030.

Faktaboks

Easyconnect åben for alle producenter

  • easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er blevet testet på landbrug i udvalgte lande, herunder Danmark, siden 2015.
  • Baseret på landmændenes feedback er systemet blevet forbedret løbende, hvilket har øget hastigheden af påfyldning sammenlignet med den almindeligt anvendte beholder.
  • easyconnect er en åben teknologi og tilgængelig for alle interesserede firmaer.
  • Alle producenter af plantebeskyttelsesmidler, udstyrsproducenter med flere, der er interesserede i at deltage i lanceringen af easyconnect, opfordres til at kontakte en af de seks virksomheder.

Kilde: BASF

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.