Landmand: Majsen er først klar sidst på ugen

De 200 hektar vintersæd skal helst sås inden, der for alvor tages hul på at snitte de i alt 650 hektar majs sidst i den kommende uge.

- Vi skal så 160 hektar vinterhvede og 40 hektar rug. Vi håber, at vi når at så det, inden vi for alvor skal til at snitte majs, siger Jens Adler Jensen.

Han tilføjer, at der i torsdags blev snittet 30 hektar majs, for at undgå fodermangel, når sidste års majshøst slipper op i siloen omkring 1. november.

Snitningen af de resterende 620 hektar majs starter sidst i indeværende uge, hvis ellers vejret arter sig.

Udsigt til god majshøst

- Majshøsten tegner godt. Vi kan se, at bladene på nogle af de yderste planter i markerne er visnede, men inde i markerne er majsplanterne grønne og står med flotte kolber, fortæller Jens Adler.

Han tilføjer, at de selv snitter majsen. Det sker med deres Class Jaguar 960 finsnitter med et 12-rækket skærebord. Frakørslen sker med 3-6 vogne - afhængigt af, hvor langt majsen skal transporteres.

Majsen fra cirka 550 hektar skal lægges ind i to store siloer, der hver er 30 meter brede og 100 meter lange.

Alt skal klappe

- Vi starter med at fylde den ene silo sidst i den kommende uge. Vi kan snitte 30-40 hektar, når vi kører fra klokken seks om morgenen til klokken ni om aftenen, siger Jens Adler.

Han regner derfor med, at den første silo er fyldt i løbet af en uge.

Derefter håber, han at kunne tage sidste slæt græs, og lægge det over på fjerde slæt græs i en af ejendommens andre siloer.

Når græsset er i hus, bliver der taget hul på snitningen af de cirka 275 hektar majs, som skal fyldes i den anden store majssilo.

Derefter mangler de kun at snitte de 80 hektar majs, som blev sået efter første slæt græs i foråret. Det lægges i en silo for sig, og bruges til kviefoder.

- Vi kan håbe, at der ikke kommer tidlig nattefrost, så majsen på de sent såede 80 hektar når at modne. Vi regner med, at være færdig med at snitte majs sidst i oktober, siger Jens Adler.

Faktaboks

  • Brødrene Jacob og Jens Adler Jensen har 1.570 malkekøer og 1.370 hektar. 
  • Dyrker korn, majs, græs og byg/ærtehelsæd. Har dyrket jorden pløjefrit i tre år. 
  • JB 1, hvoraf 750 hektar kan vandes. 16 vandingsmaskiner.
  • 27 medarbejdere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.