Maltbyg høstet i Sønderjylland: De første kerner var små - men det blev bedre

På bedriften Iversen I/S ved Tinglev i Sønderjylland blev der i går høstet otte hektar maltbyg med et udbytte på 55 hkg i snit.

Vejbæk Maskinstation skød i går torsdag høsten af vårbyg i gang på bedriften Iversen I/S. 

Bedriften er placeret mellem Tinglev og Padborg ved den dansk-tyske grænse, og i går blev der høstet otte hektar vårbyg med en vandprocent på 16.

Sorten er RTG Planet til maltbyg, og i alt har bedriften 70 hektar maltbyg til høst i år.

Udbyttet er målt itl i snit 55 hkg pr. hektar, og det er ganske fint på en tør JB1 jord, vurderer Rikke Masannek, der er gift med ejeren af bedriften, Niels Iversen.

"Lige i starten af høsten var vi ikke imponeret af kernekvaliteten, for de var noget små og indtørrede, men kvaliteten blev bedre jo længere, vi kom ind i marken," siger hun.

Jorden dyrkes så vidt muligt pløjefrit, og vårbyggen er etableret uden pløjning, men med en 4-tandet grubber foran såmaskinen.

"De araler, vi har grubbet, er dem vi kommer til at høste først, for de andre arealer sejler noget," siger Rikke Masannek.

Vejbæk Maskistation står for høsten af alle afgrøder på bedriften, og i går blev Claas-mejetærskeren kørt af maskinstationsejer Lars "Madpakke" Petersen.

"Tilnavnet kommer af, at han altid er sulten," siger Rikke Masannek med et grin.  

Bedriften Iversen I/S omfatter et markareal på 190 hektar med maltbyg, ærter, vårhvede og græs. Dertil kommer 100 ammekøer med opdræt.

Med det indsendte foto vinder Rikke Masannek konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien vårbyg.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.