Mange vil være jordbrugsteknologer
Erhvervsakademi Aarhus oplever igen i år vækst i antallet af kvote 2-ansøgere til jordbrugsteknologuddannelsen.

Erhvervsakademi Aarhus melder om et stigende antal ansøgere til jordbrugsteknologi. I alt 139 har søgt optagelse på jordbrugsteknologuddannelsen gennem kvote 2. Det svarer til en fremgang på 35 studerende, 33 procent flere i forhold til sidste år. Det viser tal fra optagelse.dk den 15. marts.

Attraktiv karrierevej for landmænd

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over fremgangen.

”Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, at vi har en god uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye karrieremuligheder.”

Uddannelsen er en vej for faglærte landmænd, der fx ønsker at blive rådgivere, undervisere eller ledere, tilføjer Lars Villemoes.

Øgede krav til uddannelsesniveau

Ifølge ham skyldes fremgangen også, at der i dag stilles større krav til unges uddannelsesniveau.

”I dag kræves det, at man har en teknolog- eller bacheloruddannelse til langt de fleste job i jordbrugserhvervet. Vi ser et stigende antal teknologstuderende, der vælger at tage halvandet år mere på erhvervsakademiet og blive professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed. Enkelte af vores studerende fortsætter endda på universitetet og tager en kandidat.”

Ifølge jordbrugsteknologerne faglige organisation, JID, er mange teknologer i disse år på vej på pension og efterlader et behov for nye, udtaler JID-formand Uffe Pilegaard.

Faktaboks

Søgningen til kvote 1 har ansøgningsfrist den 5. juli 2016. Der er reserveret 40 studieplader målrettet unge med en studenterbaggrund. Men også ansøgere med en faglært baggrund har stadig en chance for at komme ind.

”Selv om vi med de mange ansøgere har en lang venteliste, er det vores erfaring er, at der kan ske store forskydninger i ansøgertallet frem til studiestart. Så har man ikke nået ansøgningsfristen i går, skal man alligevel sende en ansøgning hurtigst muligt og komme på venteliste,” opfordrer uddannelseschefen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.