Manglende sprøjtekursus kan koste dyrt

Tjek datoen på dit sidste sprøjtekursus - er den mere end fire år gammel, risikerer du en stor bøde, lyder det fra konsulent.

Nogle sprøjteførere har haft kontrol fra Landbrugsstyrelsen, og desværre har de ikke kunne fremvise dokumentation på, at de inden for de sidste fire år har været på kursus/opfølgningskursus. Det fortæller teknikrådgiver Hans Thostrup fra LMO.

"Landbrugsstyrelsen har ikke – i lighed med Arbejdstilsynet – lovhjemmel til at give påbud, og dermed mulighed for at få det bragt i orden. Så en manglende dokumentation for sprøjtekursus kan ende med et bødeforlæg. Vi kender endnu ikke bødestørrelsen - dog kan et bud være 10.000 ærgerlige bødekroner", siger Hans Thostrup.

Nu skal sprøjteførerne selv autorisere sig via Miljøstyrelsens MAB database. Så fremover vil der komme besked i sin e-boks, når et opfølgningskursus er påkrævet - hvis altså man ønsker, at autorisationen skal fastholdes.

Er dit sprøjtekursus fire år gammelt - eller mere - kan du komme på LMOs opfølgningskursus onsdag den 20. juni i Søften.

Tilmelding til bea@lmo.dk eller tlf. 76 58 74 66.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.