Mark: Travle USA-pumper tvinger olieprisen markant ned
Prisen for en tønde nordsøolie er i denne uge faldet 11 procent og ligger nu på 47,17 US-dollars.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Incitamentet for OPEC til at indgå en ny aftale om at begrænse olieproduktionen vokser.

Prisen for en tønde nordsøolie er i denne uge faldet 11 procent og ligger nu på 47,17 US-dollars, og er dermed næsten tilbage på niveauet fra før OPEC og Rusland indgik aftalen om at begrænse olieproduktionen tilbage i november måned.

Den oprindelige aftale løber frem til juni måned, så faldet i olieprisen kommer på det ”rigtige” tidspunkt hvis man gør sig forhåbninger om at aftalen skal forlænges.

Råolien står over for en skillevejMark Fredag 21. april 2017 · 13:45


USA øger aktiviteten

Baggrunden for den faldende oliepris er, at USA har været markant mere aktive ved pumperne, siden OPEC og Rusland begrænsede deres produktion.

Den højere aktivitet har betydet, at USA 11 uger træk har opbygget større lagre, og i sidste uge nåede de den højeste produktion siden august 2015 med 9,29 mio. producerede tønder pr. dag. Verdens samlede daglige forbrug ligger er 98 mio. tønder.

Om OPEC og Rusland, kommer frem til en ny aftale, finder vi ud den 25 maj, hvor parterne har mødes i Wien.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.