Mark: Tysk økonomi buldrer fremad
Det tyske Ifo-indeks er i hopla, og slutter sig til andre positive indikatorer for at eurozonens økonomi har det godt lige nu.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Det store tyske erhvervstillidsindeks, Ifo kom meget flot ud i går i indeks 111,0 hvor der faktisk var ventet et lille fald fra sidste måneds tal på 109,8 til 109,6.

Derved bekræfter Ifo de pæne takter, der for tiden hersker, herunder gårdsdagens PMI-tal.

Ifo-indekset fremkommer på baggrund af indberetninger fra ikke mindre end 7.000 erhvervsvirksomheder i Tyskland til Ifo-instituttet i Bayern München. Ifo-indekset fluktuerer omkring en 100-linje, det vil sige at når tallet ligger over, så er der gang i økonomien og omvendt.

Mark: Stærke økonomital byder 2017-afregningspriser op til dansMark Onsdag 22. februar 2017 · 11:13

Der er en nøje sammenhæng mellem aktierne, BNP og Ifo. Det betyder, at Tyskland må komme med positive BNP- tal for de første to kvartaler af 2017, herunder at der må være endnu mere optur på aktierne.

Foruden en temperaturmåling her og nu bliver virksomhederne spurgt om, hvorledes de ser udviklingen om seks måneder. Dette seks-måneders forventningsindeks viser ligeledes en pæn stigning fra 103,2 til 104,0.

Det tilsiger, at erhvervsvirksomhederne også ser udviklingen positivt om seks måneder. Ifo er således med til at bekræfte vores markedskommentar fra i går vedrørende de pæne PMI-tal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.