Mark: USA-lagre vokser igen - pres på olieprisen
USA kører i treholdsskift ved oliepumperne.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Sidste uges fald i de amerikanske olielagre viste sig at være midlertidig. I går kom der nye tal fra den amerikanske energiadministration, der viste at lagrene den seneste uge er vokset med 5 mio. tønder mod ventet 2,8 mio. tønder. Presset på Opec vokser.

Produktionen i USA fortsætter med at stige og lagrene vokser hurtigere end forventet. Alene i år er lagrene i USA vokset med 49 mio. tønder, svarende til en stigning på ca. 10 procent.

Prisen for en tønde Brent-olie ligger efter gårsdagens fald på 1,6 procent på 50,64 US-dollars. Effekten af den aftale Opec og Rusland indgik om at begrænse produktionen med ca. 5 procent i slutningen af 2016, er dermed til at tage og føle på.

Olieprisen forsætter ugelang nedturMark Onsdag 15. marts 2017 · 15:12

Aftalen i Opec og Rusland skal genforhandles ultimo maj måned, da den nuværende aftale udløber i juni. De stigende lagre ligger pres at Opec når frem til en ny aftale, da de står for næsten 45 procent af verdens samlede produktion.

På den korte bane er det ikke utænkeligt at Brent-olien skal ned i 48 US-dollars, hvor en afdækning for 2017 er mulig. På den lange bane afhænger prisen i høj grad af resultatet af aftalen i Opec og Rusland.

Figur 1. Udviklingen i prisen på Brent-olie, US-dollars

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.