Maskinstation fik fiks idé - læsser møg i dobbelt tempo

Asger Rye Andersen prøvede for sjov at sætte en anden skovl på sin gummiged, da de skulle læsse møg - og resultatet var overraskende.

En maskinstation fra Hadsten, Rye Andersen ATS, arbejder med mange tunge maskinopgaver i landbruget. De har et eget værksted, og byggede en 5m3-højtipskovl til at læsse løsvarer.

Ved et tilfælde besluttede de at tage højtipskovlen med ud og læsse møg  - og fik flyttet mere end dobbelt så meget, som de ellers ville.

»Vi havde den alligevel, og så ville Poul, en af vores ansatte, have den med. Det giver nogle helt andre læssetider, når man bruger en skovl af den størrelse - derfor er den nu en fast del af holdet,« fortæller Asger Rye Andersen, som er indehaver af Rye Andersen ATS.

Holdet består nu af en Volvo gummiged, sammen med to Samson FLEX 19-vogne, trukket af hver deres New Holland-traktor. Og selvom FLEX-19 sprederen er et par kubikmeter mindre end de spredere, Rye Andersen normalt bruger, har de stadig sat nye rekorder.

»Vi har aldrig nået 1000 tons om dagen, men det kan vi med slam nu,« siger Asger Rye Andersen.

Højtipskovlen er kun en af mange hjemmelavede løsninger, Rye Andersen har lavet. De har nemlig unikke løsninger.

»Vi har både smed og mekaniker ansat i vores værksted, så der er ikke langt fra tanke til handling. Det giver nogle andre måder at arbejde på,« siger Asger Rye Andersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.