Maskinstationer vil helt frem i skoene med præcisionslandbrug
Maskinstationerne stiller skarpt på blandt andet præcisionslandbrug under to vidensdage 18. og 19. januar.

Gps og faste kørespor er ved at blive gængse udtryk indenfor markbruget, og for at få udbytte af teknikken er det for planteavlerne vigtigt at maskinstationerne er helt opdateret på området.

Den mulighed kommer nu for de forventet op mod 200 deltagere på Danske Maskinstationer og Entreprenørers vidensdage 18. og 19. januar, oplyser DM&E Agro i en pressemeddelelse.

De to vidensdage på Vingsted Hotel & Konferencecenter i Bredsten ved Vejle byder på i alt 40 indlæg, og flere af dem stiller skarpt på præcisionslandbrug.

”Præcisionslandbrug handler om nøjagtighed. Det gælder om at foretage den rette handling på det rette tidspunkt, på den rette lokalitet med den rette dosis, der varieres i forhold til markens skiftende bonitet.

Maskinstationerne kommer til at forholde sig til, om der skal investeres i maskiner og udstyr til præcisionslandbrug inden for de kommende år. Derfor er emnet højaktuelt”, fortæller Henning Sjørslev Lyngvig, der er konsulent i DM&E Agro.

Deltagere kan se frem til at høre et indlæg fra Hans De Neergaard, Vindumovergaard, der vil fortælle om sine erfaringer med at indarbejde ny teknologi på markbruget på Vindumovergaard.

Troels Toft, Seges og Ole Green, Agro Intelligence ApS indtager ligeledes scenen, og vil gøre foreningens medlemmer klogere på, hvilke nye teknologier vi kommer til at anvende, samt hvordan data kan blive et nyt forretningsområde, når vi alligevel anvender maskiner til markarbejde.

”Gps-modtagere er ved at være standard på mange landbrugsmaskiner, og udnyttelsen af denne teknologi til nye formål er en udvikling, der helt sikkert vil fortsætte.

Hent 200-300 kr./ha: Kom let i gang med variabel tildelingMaskiner Torsdag 4. januar 2018 · 00:00

Derfor har vi også inviteret repræsentanter for to traktorleverandører, der vil fortælle om de muligheder, selvkørende traktorer giver både nu og indenfor få år”, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Ifølge foreningen bør maskinstationerne ”konkurrere” med landmanden på service, kvalitet, rettidighed og pris. Men mange landmænd ser kun på prisen i første omgang. Dette stilles der skarp på i to indlæg fra Christian Rabølle, maskinkonsulent hos VKST og Torben Madsen, DM&E Økonomi & Analyse, hvor emnet bl.a. er hvilke opgaver maskinstationerne prismæssigt står stærkest ved.

”En anden problemstilling er, at mange landbrug ikke har nøjagtige opgørelser af deres omkostninger på enkeltmaskine-niveau.

Derfor ved de ikke reelt om de tjener penge ved at investere i en ny maskine, som fx en gyllevogn eller en skårlægger. Jeg tror også, at de glemmer at medregne rettidighedseffekten," påpeger Henning Sjørslev Lyngvig.

  


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.